Jong ISPConnect

Jong ISPConnect is een initiatief gericht op jonge mensen die geinteresseerd zijn in de hosting industrie. Stagiaires, studenten die van plan zijn (of overwegen) in onze sector aan het werk te gaan en nieuwe werknemers in de branche.

Jong ISPConnect wordt (om te beginnen) een serie bijeenkomsten waar we jongeren de dingen bij willen brengen die je niet op school leert. We gaan ervaren ondernemers uitnodigen om te praten over hoe zij hun bedrijf groot hebben gemaakt, over de markt, over hun eigen specialisaties, maar ook in het algemeen over wat het vak van hoster en cloud provider inhoudt, en wat de toekomst voor ons in petto heeft.

Wat het niet wordt, is een banenmarkt. Wij denken niet dat onze achterban staat te springen om hun jong talent naar een bijeenkomst vol met recruiters te sturen. Dat zijn we ook niet van plan. Loopbaanontwikkeling daarentegen gaat wel ter sprake komen. Wat zijn de groeimogelijkheden, hoe kun je jezelf bijscholen en waar ga je naartoe in deze industrie? Dit zijn wel gespreksonderwerpen waarvan we denken dat ze heel interessant zijn voor de ‘new kids on the block’.

Wil jij jouw medewerkers of stagiaires de kans geven om hun horizon te verbreden? Geef ze dan op voor de eerste bijeenkomst op Tech Together.

Voor wie is Jong ISPConnect?
Je hebt op school de techniek geleerd. Je begrijpt netwerkarchitecturen en je kent programmeertalen. Je hebt verstand van virtualisatie en je kent de weg in een datacenter. Wat je nog niet hebt geleerd, is hoe de business werkt. Wat houdt het vak in? Hoe maak je een klein bedrijf groot? Wat ga je allemaal tegenkomen op je weg? Maar ook: wat zijn de businessmodellen van de verschillende niches die je tegenkomt in deze sector?

We zullen specialisten vragen om een kleine lezing of een workshop te geven om uit te leggen wat zij doen. Zonder verkooppraatje, maar gewoon om hun kennis en ervaring te delen en de nieuwe generatie te helpen de weg te vinden in de enorme complexiteit van de cloud wereld.

De bijeenkomsten zullen een informeel karakter hebben, met veel informatie, ruimte om te netwerken, niet commercieel. We gaan dit jaar voor het eerst bij elkaar komen in augustus tijdens het Tech Together evenement, waar we meteen ook kunnen aanschuiven bij een lekkere BBQ.

Wil jij jezelf opgeven? Schrijf je dan in voor de eerste bijeenkomst op de website van Tech Together. Hier is ook meer informatie over het programma te vinden.