Jong ISPConnect Zomersessie

Geplaatst op Categorieën Event, Nieuws Koen Molenaar

Omdat Jong ISPConnect een nieuwe organisatie is van ISPConnect spreken wij deze zomer met verschillende mensen uit de internet sector over het belang van nieuwelingen in onze branche. Marin Heideman, CEO DigiState, Founder Smart City Vilnius en Board Member ISPConnect bijt het spits af.

“MEN HEEFT WEL BASISKENNIS, WEET WAT EEN DOMEIN OF DNS IS, MAAR ZE KUNNEN NOG ZOVEEL MEER LEREN.”

De internet sector is leuk. Ons werkveld staat geen seconde stil, zeker nu niet. Alle innovaties rondom digitale transformatie – of we het nu hebben over AI, Augmented Reality, IoT of (big) data analyse – maken gebruik van het internet. En dus is onze sector onmisbaar. Dat maakt de spelers interessant, het werken leuk en de leercurve steil.

Maar onze sector kampt ondanks alles nog steeds met een minder goed imago. Hosters, ISPs, Datacenters en Carriers lijken op papier minder interessant dan een snelle startup die een app ontwikkelt. Let wel, zonder deze groep bedrijven komt die app echter nooit van de grond. Een organisatie als Jong ISPConnect geeft nieuwkomers in onze sector een beter beeld van de keten en wie in dit digitale domein waarvoor verantwoordelijk is. Daarnaast zorgt zij ervoor dat nieuwkomers met en van elkaar leren, nieuwe ideeën opdoen en daarmee ook hun werkgevers inspireren.

Heideman: “Veel van mijn nieuwe collega’s die hun carrière zijn gestart buiten de internet sector, kijken hier hun ogen uit. Zij hebben vaak al wel een IT-achtergrond waardoor de “logica” van IT en de basiskennis van een domein of DNS aanwezig zijn maar wat een partij als SIDN of een registrar nu echt kan bieden, dat weten ze nog niet. Kortom, er is nog zoveel wat ze hier kunnen leren”.

Omdat betere kennis van de internet sector gewenst is, wordt tijdens Tech Together Jong ISPConnect gelanceerd. Hier leert een nieuwe lichting medewerkers wie de spelers zijn van de sector en hoe “so to speak” de hazen lopen. Heideman: “Natuurlijk leg ik dit zelf ook uit aan nieuwe collega’s en vertellen mijn concullega’s ongeveer hetzelfde. Maar het is beter als we een groep nieuwelingen laten samenkomen op een sectorspecifiek feestje. Op deze dag leren studenten, stagiaires, jonge medewerkers, sector vreemden of herintreders direct van de bron meer over ons werkveld”.

Inschrijven voor de bijeenkomst van Jong ISPConnect? Kijk op Tech-Together.nl